Αξιολόγηση της στάσης του σώματος σου

Πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής , είναι πολύ σημαντικό να κάνετε μια αξιολόγηση στάσης σώματος.  Μια εκτίμηση του σώματος σας δείχνει πώς οι μύες και οι αρθρώσεις σας λειτουργούν μαζί και αν υπάρχουν ανισορροπίες που πρέπει να διορθωθούν.

Όταν το σώμα σου βρίσκεται σε σωστή ορθοστατική ευθυγράμμιση, κινείται ομοιόμορφα και κατανέμει σωστά το βάρος. Οι μύες, οι αρθρώσεις και η σπονδυλική στήλη δουλεύουν σωστά και συγχρονισμένα ώστε να αποδίδεις καλύτερα σε οποιοδήποτε άθλημα η δραστηριότητα της καθημερινότητας  χωρίς πόνο. Αντιθέτως αν κάτι δεν ευθυγραμμίζεται, μπορεί να προκληθεί τραυματισμός και θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο και χρήμα για να ανακάμψεις. Σκέψου τι θα γινόταν σε μια οικοδομή που χτίζεται χωρίς γερά και σωστά θεμέλια. Φθορές, καταστροφές και ίσως κατάρρευση με τον πρώτο σεισμό.

Τι να περιμένεις από μια αξιολόγηση στάσης σώματος.

Μια αξιολόγηση στάσης σώματος θα σου δώσει μια πλήρη αναφορά σχετικά με τη θέση του σώματος σου σε σύγκριση με την ιδανική γραμμή βαρύτητας που διέρχεται από την μέση γραμμή. Συγκεκριμένα έχεις πληροφορίες για την κλίση της κεφαλής, τη θέση των ωμωπλατών και της λεκάνης, την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και των γονάτων, τον τύπο της ποδικης καμάρας κ.α

Διόρθωση και θεραπεία για τη στάση σώματος


Μετά από μια αξιολόγηση στάσης σώματος γίνονται συστάσεις για θεραπεία και διαχείριση που μπορεί να περιλαμβάνουν ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα:

* Εξατομικευμένο πρόγραμμα άσκησης και διατάσεων σχεδιασμένο για τη βελτίωση της σταθερότητας, της δύναμης και της κινητικότητας

* Εκπαίδευση για διόρθωση στάσης ή / και εργονομικές συμβουλές για περιβάλλον εργασίας, σπιτιού και ψυχαγωγίας

* Πρακτικές τεχνικές κινητοποίησης και χειρισμού των αρθρώσεων (για τη θεραπεία των προβλημάτων των αρθρώσεων)

* Χρήση ορθοστατικών στηριγμάτων σχεδιασμένων για να βοηθήσουν στη σωστή θέση, ισορροπία ή ευθυγράμμιση του σώματος.

 

 

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.