Ενισχυτές του ανοσοποιητικού συστήματος (2ο μέρος)

Σπανάκι:

Πλούσιο σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και βήτα καροτίνη, τα οποία αυξάνουν την ικανότητα καταπολέμησης των λοιμώξεων του ανοσοποιητικού συστήματος. Το σπανάκι είναι πιο υγιεινό όταν μαγειρεύεται όσο το δυνατόν λιγότερο ώστε να διατηρεί τα θρεπτικά του συστατικά. Ωστόσο, το ελαφρύ μαγείρεμα ενισχύει τη βιταμίνη Α και επιτρέπει την απελευθέρωση άλλων θρεπτικών ουσιών από οξαλικό οξύ.

Αμύγδαλα:

Όσον αφορά την πρόληψη και την καταπολέμηση του κρυολογήματος, η βιταμίνη Ε φαινεται να βοηθα ιδιαιτερως. Είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, που σημαίνει ότι απαιτεί την παρουσία λίπους για να απορροφηθεί σωστά. Οι ξηροί καρποί, όπως τα αμύγδαλα και τα κασιους είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε. Μια μερίδα μισού φλιτζανιού, η οποία είναι περίπου 46 ολόκληρα, αμύγδαλα, παρέχει σχεδόν το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Ε.

Κουρκουμίνη:

Αυτό το έντονο κίτρινο μπαχαρικό χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια ως αντιφλεγμονώδες στη θεραπεία τόσο της οστεοαρθρίτιδας όσο και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Οι υψηλές συγκεντρώσεις κουρκουμίνης, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της μυϊκής βλάβης που προκαλείται από την άσκηση.
.Tip: συνδυάστε το με μαύρο πιπέρι για μέγιστη απορρόφηση!


Πράσινο τσάι:

Τόσο το πράσινο όσο και το μαύρο τσάι περιεχουν φλαβονοειδή, ένα είδος αντιοξειδωτικού. Το πράσινο τσάι υπερέχει στα επίπεδα της επιγαλοκατεχίνης, ένα άλλο ισχυρό αντιοξειδωτικό. Η EGCG έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει την ανοσολογική λειτουργία. Η διαδικασία ζύμωσης που περνά το μαύρο τσάι καταστρέφει μεγάλο μέρος του EGCG. Το πρασινο τσάι είναι μια καλή πηγή του αμινοξέος L-θεανίνη. Η L-θεανίνη μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή ενώσεων καταπολέμησης μικροβίων στα Τ-κύτταρα.

Παπάγια:

Παρεχει το 224% της ΗΣΠ βιταμίνης C σε μία παπάγια. Περιεχει ένα πεπτικό ένζυμο που ονομάζεται παπαΐνη και έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

Ακτινίδια :

Γεμάτα θρεπτικα συστατικά, όπως το φυλλικό οξύ, το κάλιο, η βιταμίνη Κ και η βιταμίνη C. Η βιταμίνη C ενισχύει τα λευκά αιμοσφαίρια.

Σπόροι ηλίανθου:

Οι ηλιόσποροι είναι γεμάτοι θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων φωσφόρου, μαγνησίου και βιταμίνης Β-6. Είναι επίσης εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:
Προϊόντα

Moov Now
57,90€ – Εξαντλημένο –

Ποιοί είμαστε

Γεώργιος Γλούμης

MSc. Physical Therapist / Personal Trainer

Συνεργάτες

Κάτια Αννούση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταία άρθρα

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.