Οι άγνωστες ιδιότητες του φαγόπυρου!

Το φαγοπυρο δεν είναι τόσο διαδεδομένο στην ελληνική κουζίνα. Είναι ωστόσο γνωστό σε όσους ψάχνουν υγιεινές εκδοχές στη διατροφη τους.Λέγεται αλλιώς και μαυρο σιτάρι , όμως στην πραγματικότητα θεωρείται ψευδό-δημητριακό.

  • Ελεύθερο από γλουτένη !
  • Κατάλληλο για όσους έχουν δυσανεξία σε αυτή, Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου ή νόσο του Chron.
  • Πλούσιο σε πρωτεΐνη !
  • Τα 100γρ αποδίδουν 14γρ πρωτεΐνης .
  •  Αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση .
  • Πλούσιο σε βιταμίνες όπως της ομάδας Β, Ε και Κ. Καθώς και μέταλλα όπως μαγνήσιο και Σίδηρος.
  •  Κατανάλωση σε μορφή αλευριού , σε μορφή νιφάδων ή ωμού καρπού για το μαγείρεμα σαν ρύζι.

 

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.