Οι μαγικές ιδιότητες του μπρόκολου!

Πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και βιοδραστικές ενώσεις.
Το μπρόκολο μπορεί να καταναλωθεί μαγειρεμένο ή ωμό – και τα δύο είναι υγιεινά αλλά παρέχουν διαφορετική ποσότητα θρεπτικών συστατικών. Διαφορετικές μέθοδοι μαγειρέματος, όπως βρασμός, τηγάνισμα και ατμός, αλλάζουν τη θρεπτική σύνθεση του λαχανικού, μειώνοντας ιδιαίτερα τη βιταμίνη C! Ο ατμός φαίνεται να έχει τα λιγότερα αρνητικά αποτελέσματα. .
Tip: Μόνο μισό φλιτζάνι (78 γραμμάρια) μαγειρεμένου μπρόκολου παρέχει το 84% της ημερήσιας πρόσληψης αναφοράς (RDI) σε βιταμίνη C.

Περιέχει αντιοξειδωτικά που αναστέλλουν ή εξουδετερώνουν την κυτταρική βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη φλεγμονή και συνολικό αποτέλεσμα προστασίας της υγείας.Το μπρόκολο έχει υψηλά επίπεδα γλυκοραφανίνης, μια ένωση που μετατρέπεται σε ισχυρό αντιοξειδωτικό που ονομάζεται σουλφοραφάνη κατά την πέψη. .


Το μπρόκολο περιέχει διάφορες βιοδραστικές ενώσεις που έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τη φλεγμονή στους ιστούς του σώματός σας.

Μπορεί να προστατεύσει από ορισμένους τύπους καρκίνου.
Τα σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα λαχανάκια Βρυξελλών, περιέχουν διάφορες βιοδραστικές ενώσεις που μπορούν να μειώσουν την κυτταρική βλάβη που προκαλείται από ορισμένες χρόνιες ασθένειες. .

Τα αντιοξειδωτικά και οι ίνες μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.
Η κατανάλωση μπρόκολου μπορεί να υποστηρίξει καλύτερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη. Αν και ο ακριβής μηχανισμός είναι άγνωστος, μπορεί να σχετίζεται με την αντιοξειδωτική περιεκτικότητα του μπρόκολου. .

Προωθεί την υγιή πέψη και τη μειωμένη δυσκοιλιότητα.
Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά – και τα δύο μπορούν να υποστηρίξουν την υγιή λειτουργία του εντέρου και την πεπτική υγεία.

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:
Προϊόντα

Moov Now
57,90€ – Εξαντλημένο –

Ποιοί είμαστε

Γεώργιος Γλούμης

MSc. Physical Therapist / Personal Trainer

Συνεργάτες

Κάτια Αννούση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταία άρθρα

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.