Αλάτι: Καλό ή κακό;

Το αλάτι ονομάζεται επίσης χλωριούχο νάτριο (NaCl). Το ιωδιούχο αλάτι είναι αλάτι που έχει προστεθεί ιώδιο.
Τα βασικά μέταλλα στο αλάτι δρουν ως σημαντικοί ηλεκτρολύτες στο σώμα.
Βοηθούν στην ισορροπία υγρών στον οργανισμό. Το αλάτι είναι απαραίτητο για την υγεία ! ! !

Μαζί με τη διατήρηση της φυσιολογικής ισορροπίας υγρών, το νάτριο παίζει βασικό ρόλο στη φυσιολογική λειτουργία των νεύρων και των μυών. .
Τα νεφρά βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων νατρίου στο σώμα ρυθμίζοντας την ποσότητα που απεκκρίνεται στα ούρα. Ο οργανισμος χάνει επίσης νάτριο λόγω εφίδρωσης.

Η ΥΨΗΛΗ πρόσληψη αλατιού έχει ισχυριστεί ότι προκαλεί διάφορα προβλήματα υγείας, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακές παθήσεις. .
Η υψηλή πρόσληψη αλατιού συνδέεται με τον καρκίνο του στομάχου!! Ο καρκίνος του στομάχου, επίσης γνωστός ως καρκίνος του στομάχου, είναι ο πέμπτος πιο κοινός καρκίνος.
Ανάπτυξη βακτηρίων: Η υψηλή πρόσληψη αλατιού μπορεί να αυξήσει την ανάπτυξη του Helicobacter pylori, ένα βακτήριο που μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και γαστρικά έλκη.


Το νάτριο αυξάνει την αρτηριακή πίεση.
Η ΧΑΜΗΛΗ πρόσληψη αλατιού μπορεί να είναι επιβλαβής ! ! ! .
Αυξάνει τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων: Ο περιορισμός του άλατος έχει συνδεθεί με αυξημένη χοληστερόλη LDL («κακή») και τριγλυκερίδια. .
Καρδιακή ανεπάρκεια: Μια ανάλυση διαπίστωσε ότι ο περιορισμός της πρόσληψης αλατιού αύξησε τον κίνδυνο θανάτου για άτομα με καρδιακή ανεπάρκεια.
Αντίσταση στην ινσουλίνη: Ορισμένες μελέτες έχουν αναφέρει ότι μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι μπορεί να αυξήσει την αντίσταση στην ινσουλίνη.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ:
Οι υγειονομικές αρχές προτείνουν μεταξύ 1.500 mg (1.5 γραμμάρια) και 2.300 mg (2,3 γραμμάρια) νατρίου την ημέρα.

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.