Μύθοι & Αλήθειες για τους ξηρούς καρπούς

Το μεγαλύτερο μέρος του λίπους σε ξηρούς καρπούς είναι μονοακόρεστο λίπος, καθώς και ωμέγα-6 και ωμέγα-3 πολυακόρεστα λιπαρά. Ωστόσο, περιέχουν λίγο κορεσμένο λίπος.
Μειωνουν τους παράγοντες κινδύνου για το μεταβολικό σύνδρομο, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης.

Η κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.Η καταναλωση τους δεν συνδέεται με την αύξηση βάρους ! Μια μελέτη εξέτασε τις δίαιτες 8.865 ανδρών και γυναικών άνω των 28 μηνών.

Διαπίστωσε ότι εκείνοι που έτρωγαν δύο ή περισσότερες μερίδες ξηρών καρπών την εβδομάδα είχαν 31% χαμηλότερο κίνδυνο αύξησης βάρους, σε σύγκριση με εκείνους που δεν τα κατανάλωναν ποτέ ή σπάνια. Βοηθούν στη μείωση της όρεξης και στην αύξηση των αισθήσεων πληρότητας .Η προσθήκη ξηρών καρπών στη διατροφή έχει συνδεθεί με τη μειωμένο αίσθημα πεινας και την αίσθηση πληροτητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.


Πιστεύεται ότι τα φαινόμενα που καταστέλλουν την όρεξη πιθανότατα οφείλονται στην αυξημένη παραγωγή των ορμονών πεπτίδιο YY (PYY) ή / και χολοκυστοκινίνη (CCK), και οι δύο συμβάλλουν στη ρύθμιση της όρεξης. Η θεωρία είναι ότι η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά μπορεί να είναι υπεύθυνη για αυτό το αποτέλεσμα.

Καποια θρεπτικά συστατικά χάνονται κατά το ψήσιμο :
Οι ξηροί καρποί είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Ε, του μαγνησίου και του φωσφόρου. Είναι επίσης γεμάτα με αντιοξειδωτικά. Μερικά από αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι ευαίσθητα στη θερμότητα και ενδέχεται να χαθούν κατά τη διαδικασία ψησίματος.

Για παράδειγμα, ορισμένοι τύποι αντιοξειδωτικών αποικοδομούνται κατά το ψήσιμο. .
Η κατανάλωση μιας πλούσιας σε ξηρους καρπους διατροφής μπορεί να μειώσει την «κακή» LDL χοληστερόλη, η οποία είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για την υγεία της καρδιάς και να αυξήσει την HDL , την «καλή» χοληστερόλη.

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:
Προϊόντα

Moov Now
57,90€ – Εξαντλημένο –

Ποιοί είμαστε

Γεώργιος Γλούμης

MSc. Physical Therapist / Personal Trainer

Συνεργάτες

Κάτια Αννούση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταία άρθρα

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.