Ο ρόλος του αλκοόλ στην διατροφή και την υγεία

ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ:

Η επίδραση του αλκοόλ στον οργανισμό επιμένει για αρκετές ημέρες. Έτσι, η προπόνηση δεν είναι εξίσου αποδοτική. Εάν υπάρχει αλκοόλ στον οργανισμό, καθυστερεί η αποκατάσταση μετά τη γυμναστική και αφυδατώνεται ακόμη περισσότερο ο οργανισμός.
Επίσης, οι καταχρήσεις οδηγούν σε εκφύλιση των μυών, ειδικότερα στην περιοχή των γλουτών και των μηρών. .

ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ:

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα.
Η εξάρτηση από το αλκοόλ είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη της νόσου του Alzheimer, ειδικά στις γυναίκες. Επιπλέον, εκτιμάται ότι η εγκεφαλική βλάβη που σχετίζεται με το αλκοόλ μπορεί να αντιπροσωπεύει το 10% των περιπτώσεων άνοιας πρώιμης έναρξης. .


ΣΥΚΩΤΙ:

Το μεγαλύτερο μέρος του αλκοόλ μεταβολίζεται στο ήπαρ. Αυτό παράγει δυνητικά επιβλαβή υποπροϊόντα που μπορούν να βλάψουν τα ηπατικά κύτταρα. ?Κινδυνος για φλεγμονή του ήπατος, κίρρωση, ακόμη και ηπατική ανεπάρκεια, η οποία είναι μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση.

ΕΞΑΡΤΗΣΗ :

Οι επιπτώσεις του αλκοόλ μπορεί να είναι ψυχικά και σωματικά εθιστικές.
Η αιτία αυτής της εξάρτησης μπορεί να είναι περίπλοκη. Μπορεί να προκαλείται εν μέρει από το οικογενειακό ιστορικό, αλλά και το περιβάλλον μπορεί επίσης να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο.

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:
Προϊόντα

Moov Now
57,90€ – Εξαντλημένο –

Ποιοί είμαστε

Γεώργιος Γλούμης

MSc. Physical Therapist / Personal Trainer

Συνεργάτες

Κάτια Αννούση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταία άρθρα

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.