Πώς η προπόνηση μπορεί να αυξήσει την μέγιστη ισχύ;

Παρόλο που δίνεται περισσότερο έμφαση στην αύξηση της μεγίστης δύναμης ωστόσο είναι πιο λειτουργικό αν θα μπορούσες να παράξεις τη μέγιστη δύναμη σου όσο πιο γρήγορα γίνεται (δύναμη x ταχύτητα= ισχύς). Η ισχύς είναι μια σημαντική παράμετρος φυσική κατάσταση στους περισσότερους αθλητές εφόσον πρέπει να κάνουν κάποια μέγιστα sprints , άλματα η διάφορες εκρηκτικές κινήσεις. Εξίσου σημαντική παράμετρος είναι και για τους μέτριους ασκούμενους που τους ενδιαφέρει να έχουν ολιστική βελτίωση της φυσικής κατάστασης τους.

▪️  Η ενσωμάτωση της προπόνησης ισχύος στα προπονητικά προγράμματα θα πρέπει να γίνεται με βάση το προπονητικό επίπεδο, τη τεχνική, το μακροχρόνιο προπονητικό πλάνο, τη σειρά τοποθέτησης στη προπονητική μονάδα και αλλά στοιχεία που πρέπει να διερευνήσει ο προπονητής.


▪️  Προπόνηση ισχυος και μορφολογία μυϊκών ινών: Το μυικό μας σύστημα αποτελείται από 3 βασικά είδη μυϊκών ινών: τύπου Ι (ίνες αντοχής), τύπου ΙΙΑ (αντοχή & δύναμη) & τύπου ΙΙΧ (ταχοδυναμικες ινες). Η μετατροπή των ινών Ι σε ΙΙ δεν γίνεται όποτε γεννιόμαστε αργοί η γρήγοροι. Ωστόσο το κατάλληλο προπονητικό σύστημα μπορεί να αυξήσει το μέγεθος των ινών ΙΙΧ και να αυξήσει τον αριθμό τους από ΙΙΑ σε ΙΙΧ.

▪️  Η προπόνηση ισχύος δεν είναι αναπηδήσεις με το σχοινάκι ούτε steps jumps στο κουτί. Η προπόνηση ισχυος απαιτεί ξεκούραστο νευρικό σύστημα, λίγες επαναλήψεις (6-8), λίγες ασκησεις (3-5) και μέγιστες προσπάθειες.

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:
Προϊόντα

Moov Now
57,90€ – Εξαντλημένο –

Ποιοί είμαστε

Γεώργιος Γλούμης

MSc. Physical Therapist / Personal Trainer

Συνεργάτες

Κάτια Αννούση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταία άρθρα

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.