Τι μας προσφέρουν τα προβιοτικά;

Tα προβιοτικά βακτήρια : 

  1. ρυθμίζουν την ισορροπία της χλωρίδας του εντέρου
  2. παρεμποδίζουν την ανάπτυξη βλαβερών βακτηρίων
  3. προάγουν την καλή χώνευση
  4. ενισχύουν την λειτουργία του ανοσοποιητικού
  5. αυξάνουν την αντίσταση στις μολύνσεις

Η διάρροια διώχνει τους μικροοργανισμούς από το παχύ έντερο , αφήνοντας το σώμα ευάλωτο σε ευκαιριακές λοιμώξεις. Τα συμπληρώματα προβιοτικά αντικαθιστούν τα ωφέλιμα βακτήρια και βοηθούν στην αποφυγή τυχόν λοιμώξεων . Πολλά είδη γαλακτοβάκιλλων παίρνουν μέρος στην παραγωγή διαφόρων «εντερικών θρεπτικών συστατικών», όπως τα λιπαρά οξέα μικρής αλύσου και τα αμινοξέα : αργινίνη , κυστεινη και γλουταμινη => αυτά τα ευεργετικά βακτήρια βοηθούν στην απομάκρυνση τοξινών από το έντερο και έχουν θετική επίδραση στα επίπεδα της χοληστερόλης .


Τα προβιοτικά επίσης προάγουν τη σωστή χώνευση, καθώς τα ένζυμα που εκκρίνονται από αυτά βοηθούν σημαντικά στη διάσπαση τροφών. Τα οξέοφιλα αποτελούν πηγή λακτασης, του ενζύμου που είναι απαραίτητο για την διάσπαση σακχάρων του γάλακτος και το οποίο δεν υπάρχει στα άτομα με δυσανεξία στην λακτόζη. Οι φρούτο-ολιγοσακχαρίτες (FOS) είναι φυσικοί υδατάνθρακες που ούτε διασπώνται , ούτε απορροφώνται από τον οργανισμό. Ενισχύουν την ανάπτυξη των μπιφιδοβακτηριων που αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά και βοηθητικά βακτηριακή γένη.

ΠΗΓΕΣ : Τα ωφέλιμα βακτήρια που υπάρχουν στα ζυμωμενα γαλακτομικα προϊόντα έχουν χρησιμοποιηθεί ως λαϊκό γιατρικό για εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια . Το γιαούρτι αποτελεί την παραδοσιακή πηγή καλών βακτηρίων. Συμπληρώματα σκόνης , υγρού εκχύλισματος, κάψουλας η δισκίου περιέχουν ωφέλιμα βακτήρια και αποτελούν εναλλακτικές πηγές προβιοτικών.

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:
Προϊόντα

Moov Now
57,90€ – Εξαντλημένο –

Ποιοί είμαστε

Γεώργιος Γλούμης

MSc. Physical Therapist / Personal Trainer

Συνεργάτες

Κάτια Αννούση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταία άρθρα

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.