Άσκηση shoulder PNF pattern

Τα διαγώνια πατέντα PNF των άνω άκρων είναι καταπληκτικές ασκήσεις διότι παρέχουν πρόληψη και αποκατάσταση των τραυματισμών του ωμού.

Η ενσωμάτωση αυτών των διαγώνιων, στρεπτικων κινητικών πατεντων σε προγράμματα αποκατάστασης του ωμού (πχ σύνδρομο πρόσκρουσης) συστήνεται από τους θεραπευτές διότι μειώνουν τον πόνο και ενεργοποιούν και δυναμώνουν τους μύες που σταθεροποιούν την ωμοπλάτη (άνω και κάτω μοίρα τραπεζοειδή, μύες στροφικου πετάλου, πρόσθιος οδοντωτος). Εν συνεχεια η σταθεροποίηση της ωμοπλάτης βελτιώνει τον ωμοβραχιονιο ρυθμό με αποτέλεσμα να έχεις πιο λειτουργικους και ευκίνητους ώμους. (Dajah, 2014, Kim, 2105).


Σε όλο αυτό το θετικό κλίκα προστίθεται και η λέξη που αρέσει σε πολλούς, «δύναμη». Η συγκεκριμένη άσκηση προκαλεί μεγαλύτερη νευρομυικη ενεργοποίηση σε σύγκριση με τις προτάσεις η τις απαγωγές ωμών, αποτέλεσμα να παράγεται μεγαλύτερη δύναμη σε συγκεκριμενες αθλητικές δεξιότητες.

Αναλυτικότερα, η ενσωμάτωση τέτοιων ασκήσεων σε αθλητές που κάνουν κινήσεις πάνω από τον ώμο όπως weightlifing, baseball, volleyball, tennis αυξάνει τη δύναμη και την επίδοση.

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:
Προϊόντα

Moov Now
57,90€ – Εξαντλημένο –

Ποιοί είμαστε

Γεώργιος Γλούμης

MSc. Physical Therapist / Personal Trainer

Συνεργάτες

Κάτια Αννούση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταία άρθρα