Σύνδρομο ανελκτήρα ωμοπλάτης: Πώς το αντιμετωπίζεις

Ο ανελκτήρας της ωμοπλάτης είναι ένας μυς που συνδέει τον αυχένα με την ωμοπλάτη. Ο ρόλος του είναι ίδιος με το ασανσέρ/ ανελκυστήρας (εξ ου & το όνομα του), δηλ η ανύψωση βαρών. Επομένως η ενέργεια του μυός είναι να κάνει ανάσπαση & κάτω στροφή της ωμοπλάτης.

⚠️ Η συνεχής άρση χεριού ή αντικειμένων καθώς επίσης & το αυξημένο στρες οδηγεί σε αυξημένη τάση του μυός με αποτέλεσμα έντονα «πιασίματα» στην πλάτη & στον αυχένα, πονοκεφάλους, κακή κινητικότητα & διάθεση. Επίσης τα άτομα με υπερτονικούς αυτούς τους μύες παρουσιάζουν κακή σταθερότητα ωμοπλάτης εφόσον δημιουργούνται μυϊκές ανισορροπίες

🔑 Ποια είναι η λύση για να μην πονάς;
1. H αξιολόγηση. Η είναι το Α & Ω για την αντιμετώπιση μιας πάθησης. Συνήθως τα άτομα με στρες & υπερτονικους ανελκτήρες ωμοπλατών έχουν σηκωμένο ένα η δυο ώμους.
2. Μάλαξη.
3. Άσκηση. Διάταση του εν λόγω μυός & ενδυνάμωση του κάτω τραπεζοειδούς & του πρόσθιου οδοντωτού απομονωτικά ώστε να ενισχύσουμε τη σταθερότητα των ωμοπλατών.
4. Βελτίωση στάσης σώματος

🔊 Επικοινώνησε μαζί μου αν χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες


 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη George Gloumis (@georgegloumis)

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.