Τενοντίτιδα στροφικού πετάλου

Το στροφικό πέταλο είναι μια ομάδα 4 μυών (υπερακάνθιος, υπακάνθιος, υποπλάτιος & ελάσσων στρογγύλος) οποίοι ενώνονται για να σχηματίσουν ένα κάλυμμα γύρω από την κεφαλή του βραχιονίου οστού. Οι μύες αυτοί συνεργάζονται για να παρέχουν στήριξη, σταθερότητα & κίνηση (περιστροφή & ανύψωση) του χεριού.

⛑️Ωστόσο μια απότομη κίνηση ή επαναλαμβανόμενες κινήσεις πάνω από το επίπεδο του ωμού ή ακόμα η απότομη άρση ενός βαρύ αντικειμένου μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμό ή ρήξη των τενόντων των παραπάνω μυών.

😩Ένας τέτοιος τραυματισμός προκαλεί πόνο & αδυναμία του ωμού με αποτέλεσμα να γίνεσαι ανήμπορος να ανταπεξέλθεις στις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις που απαιτούν άρση του χεριού (πχ κομμωτής, ελαιοχρωματιστής κτλ) & δυσχεραίνει πολλές καθημερινές δραστηριότητες, όπως το χτένισμα ή το ντύσιμο.

👉 Δες το βίντεο & πάρε μερικές ιδέες για το πως μπορείς να το διορθώσεις. Αν πιστεύεις ότι χρειάζεσαι περισσότερη καθοδήγηση & εξατομικευμένο προγραμμα αποκατάστασης συμπλήρωσε τη φόρμα στο https://sportbody.gr/
🔊Κάνε tag ένα φίλο σου που πιστεύεις ότι θα τον βοηθήσουν με τις ασκήσεις.

Δες το βίντεο πατώντας εδώ:


 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη George Gloumis (@georgegloumis)

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:
Προϊόντα

Moov Now
57,90€ – Εξαντλημένο –

Ποιοί είμαστε

Γεώργιος Γλούμης

MSc. Physical Therapist / Personal Trainer

Συνεργάτες

Κάτια Αννούση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταία άρθρα

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.