Το φαγοπυρο δεν είναι τόσο διαδεδομένο στην ελληνική κουζίνα. Είναι ωστόσο γνωστό σε όσους ψάχνουν υγιεινές εκδοχές στη διατροφη τους.Λέγεται αλλιώς και μαυρο σιτάρι , όμως στην πραγματικότητα θεωρείται ψευδό-δημητριακό.
- Ελεύθερο από γλουτένη !
- Κατάλληλο για όσους έχουν δυσανεξία σε αυτή, Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου ή νόσο του Chron.
- Πλούσιο σε πρωτεΐνη !
- Τα 100γρ αποδίδουν 14γρ πρωτεΐνης .
- Αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση .
- Πλούσιο σε βιταμίνες όπως της ομάδας Β, Ε και Κ. Καθώς και μέταλλα όπως μαγνήσιο και Σίδηρος.
- Κατανάλωση σε μορφή αλευριού , σε μορφή νιφάδων ή ωμού καρπού για το μαγείρεμα σαν ρύζι.