Εφαρμογή πάγου μετά την άσκηση ως μέθοδος αποκατάστασης

Τι ισχύει για την εφαρμογή πάγου μετα την άσκηση ως μέθοδος αποκατάσταση των μυών ;

Ο πάγος είναι μια από τις παλαιότερες και καλύτερες θεραπείες για τη θεραπεία του πόνου, των τραυματισμών και της ανακούφισης. Είναι φθηνό, εύκολο στη χρήση και βοηθά τους μυς του σώματός σας να επισκευάζονται φυσικά.

Πετυχημένοι αθλητές χρησιμοποιουν λουτρά πάγου μετά την άσκηση. Τα λουτρά πάγου τα οποία είναι γνωστά ως εμβάπτιση με κρύο νερό, εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται ως μια δημοφιλής στρατηγική τόσο για οξεία ανάκαμψη, σε χρονικό διάστημα ωρών και ημερών, όσο και ως προσαρμογή στην προπόνηση για εβδομάδες και μήνες.


Η ιδέα πίσω από τα λουτρά πάγου είναι ότι με τη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος μειώνεται η ροή του αίματος, το πρήξιμο και τη φλεγμονή στους ιστούς των μυών. Είναι η ίδια ιδέα με αυτήν που κρύβεται πίσω από τα διαστρέμματα του αστραγάλου.

Ωστόσο νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Physiology (Cas et al. 2019) έχει «ρίξει κρύο νερό» σε αυτήν τη στρατηγική. Η έρευνα δείχνει ότι τα λουτρά πάγου δεν είναι χρήσιμα για την αποκατάσταση και την οικοδόμηση των μυών με την πάροδο του χρόνου, επειδή μειώνουν την παραγωγή πρωτεϊνών στους μυς.

Συμπέρασμα:

Η έρευνα δεν αποβάλλει εντελώς τη βύθιση με κρύο νερό, αλλά προτείνει ότι εάν ο αθλητής στοχεύει να επιδιορθώσει ή / και να χτίσει τους μυς του, ίσως πρέπει να επανεξετάσουν τη χρήση λουτρών πάγου.

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:
Προϊόντα

Moov Now
57,90€ – Εξαντλημένο –

Ποιοί είμαστε

Γεώργιος Γλούμης

MSc. Physical Therapist / Personal Trainer

Συνεργάτες

Κάτια Αννούση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταία άρθρα

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.