Τι είναι το Functional Training;

Functional Training είναι η προπόνηση που σας κάνει πιο αποδοτικούς στη καθημερινότητα. Όλοι σήμερα μιλάμε για το Functional Training ή αλλιώς τη λειτουργική προπόνηση! Άραγε τι ακριβώς είναι; Πού μας βοηθάει; Τι οφέλη έχουμε;

Functional Training λοιπόν είναι η γυμναστική που προετοιμάζει το σώμα ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει όσο το δυνατόν καλύτερα στην καθημερινή δραστηριότητά σας, χωρίς τραυματισμούς! Γυμνάζει όλο το σώμα σας αλλά κυρίως τον πυρήνα του σώματος (core), δηλαδή τους μύες της κοιλιάς και του κάτω μέρους της πλάτης, την σταθερότητα του σώματος, καθώς αυξάνει τη δύναμή σας, την αντοχή και την ευελιξία σας.

Είναι ιδανική προπόνηση για αποκατάσταση τραυματισμών. Γιατροί συνιστούν σε ασθενείς με τραυματισμούς ή κινητικά προβλήματα ή και μέχρι μετά από εγκεφαλικό την λειτουργική προπόνηση (γυμναστική-αποκατάσταση) που γίνεται από φυσικοθεραπευτές με το κατάλληλο ασκησιολόγιο για την γρήγορη αποκατάσταση και επανένταξη στην καθημερινότητά τους.


Είναι ιδανική γιατί οι ασκήσεις μιμούνται τις φυσικές κινήσεις του σώματός μας. Μειώνει τις πιθανότητες τραυματισμών, βελτιώνει καρδιακά τον ασκούμενο με ό,τι οφέλη συνεπάγεται από αυτό, καθώς αυξάνει τις καύσεις του σώματός μας περισσότερο κατά 23-25% σε σχέση με άλλες προπονητικές μεθόδους εκγύμνασης σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει και έχουν συγκριθεί.

Συμπερασματικά, η λειτουργική προπόνηση  προπόνηση βελτιώνει την ισορροπία, την ιδιοδεκτικότητα, την αντοχή, τη ταχύτητα και συμβάλει στην αύξηση της δύναμης σας. Οι ασκήσεις της λειτουργικής προπόνησης μπορούν να εκτελεστούν σε οποιοδήποτε χώρο και αν βρίσκεστε (στο σπίτι, στο γραφείο, στο γήπεδο, στο γυμναστήριο). Ο εξοπλισμός που χρειάζεστε δεν είναι απαραίτητα τα βάρη αλλά μπορείτε να χησιμοποιήσετε ιμάντες, σχοινιά, kettle bells, medicine balls, core bags κτλ. Τη συγκεκριμένη προπόνηση μπορούν να την ακολουθήσουν όλες οι ηλικίες ωστόσο συνιστάται η καθοδήγηση ενος ειδικού προκειμένου να συνταχογραφηθεί το κατάλλήλο και εξατομικευμένο πρόγραμμα.

Δοκιμάστε λοιπόν να κάνετε functional training  και νίωστε πιο υγιείς και ευδιάθετοι!

Γιώργος Ηλιόπουλος.
Personal trainer & group instuctor

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.