- Μια μεσαία αγκινάρα (120γρ) περιέχει :
* χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά ενώ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες (7γρ), βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ και βιταμίνες C και K, παρέχει επίσης σημαντικά μέταλλα, όπως μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και σίδηρο. - Μπορεί να μειώσει την «κακή» χοληστερόλη LDL και να αυξήσει την «καλή» HDL.
Το εκχύλισμα αγκινάρας επηρεάζει τη χοληστερόλη με δύο βασικούς τρόπους:
Πρώτον, οι αγκινάρες περιέχουν λουτεολίνη, ένα αντιοξειδωτικό που εμποδίζει το σχηματισμό χοληστερόλης.
Δεύτερον, το εκχύλισμα φύλλων αγκινάρας ενθαρρύνει το σώμα να επεξεργάζεται τη χοληστερόλη πιο αποτελεσματικά, οδηγώντας σε χαμηλότερα συνολικά επίπεδα. . - Μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Ειναι μια καλή πηγή καλίου, η οποία βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
- Μπορεί να βελτιώσει την υγεία του ήπατος :
προστατεύει το συκώτι από βλάβες και προωθεί την ανάπτυξη νέου ιστού. - Αυξάνει επίσης την παραγωγή χολής, η οποία βοηθά στην απομάκρυνση επιβλαβών τοξινών από το ήπαρ.
- Οι αγκινάρες περιέχουν ινουλίνη, έναν τύπο ινών που δρα ως πρεβιοτικό. Μπορεί να διευκολύνει τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.
- Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σακχάρου στο αίμα.
- Μπορεί να έχει αντικαρκινικά αποτελέσματα :Μελέτες σε ζώα και δοκιμαστικούς σωλήνες σημειώνουν ότι το εκχύλισμα αγκινάρας επηρέασε την ανάπτυξη του καρκίνου. Ορισμένα αντιοξειδωτικά – συμπεριλαμβανομένης της ρουτίνης, της κουερσετίνης θεωρούνται υπεύθυνα γι αυτά τα αντικαρκινικά αποτελέσματα.
Υγεία / Διατροφή
5 περιπτώσεις που το σώμα σου θα σου στείλει μήνυμα!
Ακολουθεί μια γρήγορη ματιά σε πέντε από τις πιο διαδεδομένες