Τα οφέλη της Plant-based δίαιτας.

Μια χορτοφαγική διατροφή μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση.

Η υπέρταση, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο και διαβήτη τύπου 2.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η προσκόλληση σε μια χορτοφαγικη διατροφή μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Μια μετα-ανάλυση που δημοσιεύθηκε το 2014 στο JAMA Internal Medicine διερεύνησε δεδομένα από 39 μελέτες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που ακολούθησαν χορτοφαγική δίαιτα είχαν κατά μέσο όρο χαμηλότερη αρτηριακή πίεση από εκείνους που ακολούθησαν παμφάγες δίαιτες, δηλαδή αυτά που περιλαμβάνουν φυτά και κρέας.

Και μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο του 2016 στο περιοδικό Journal of Hypertension διαπίστωσε ότι οι χορτοφάγοι είχαν 34% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης από τους μη χορτοφάγους.

Μια φυτική διατροφή μπορεί να διατηρήσει την καρδιά υγιή.


Το κρέας περιέχει κορεσμένο λίπος, το οποίο μπορεί να συμβάλει σε καρδιακά προβλήματα όταν καταναλώνεται σε περίσσεια ποσότητα. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2019 στο Journal of the American Heart Association διαπίστωσε ότι η κατανάλωση χορτοφαγικης διατροφής μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων κατά 16% και μειωση του θανάτου κατά 31%.

Αλλά δεν πρόκειται μόνο για τον περιορισμό του κρέατος -τα φυτικά τρόφιμα που καταναλώνετε να είναι υγιεινά. Αυτό σημαίνει καταναλωση ολόκληρων σπόρων, οσπριων, φρούτων, λαχανικών και υγιων ελαίων (όπως το ελαιόλαδο) αντί για ανθυγιεινές φυτικές τροφές, όπως ζαχαρούχα ποτά, τα οποία μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακού προβλήματος.

Μια φυτική διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2:

Το βάρος είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου, καθώς περισσότερος λιπώδης ιστός καθιστά τα κύτταρα πιο ανθεκτικά στην ινσουλίνη. Η κατανάλωση φυτικής διατροφής με υψηλής ποιότητας φυτικά τρόφιμα μείωσε τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 κατά 34%.

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:
Προϊόντα

Moov Now
57,90€ – Εξαντλημένο –

Ποιοί είμαστε

Γεώργιος Γλούμης

MSc. Physical Therapist / Personal Trainer

Συνεργάτες

Κάτια Αννούση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταία άρθρα