Κανέλα και σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Η κανέλα χρησιμοποιείται ως παραδοσιακό φυτικό φάρμακο για αιώνες. Αυτό το μπαχαρικό βρέθηκε να έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιυπερλιπιδαιμικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η κανέλα έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού να ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα και να μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη. Δοκιμάστε να προσθέσετε κανέλα στη διατροφή σας, ειδικά όταν καταναλώνετε υδατάνθρακες.


Σημείωση :

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πραγματική κανέλα. Πολλές κοινές μάρκες «κανέλας» χρησιμοποιούν ένα διαφορετικό είδος φυτού, που ονομάζεται Cassia, το οποίο δεν είναι το ίδιο με την πραγματική κανέλα της Κεϋλάνης.

Προτάθηκε ότι η αντιυπερλιπιδαιμική δράση της κανέλας μπορεί να οφείλεται στο υψηλό περιεχόμενο πολυφαινολών που αναστέλλει την εντερική απορρόφηση της χοληστερόλης με επακόλουθη υποχοληστερολαιμική δράση. Η καταναλωση κανέλας συστήνεται σε γυναίκες με σύνδρομο Πολυκυστικών ωοθηκών, καθώς εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:
Προϊόντα

Moov Now
57,90€ – Εξαντλημένο –

Ποιοί είμαστε

Γεώργιος Γλούμης

MSc. Physical Therapist / Personal Trainer

Συνεργάτες

Κάτια Αννούση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταία άρθρα

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.