Αγχολυτικά τρόφιμα

Αν έχεις άγχος, αυτό είναι ένα άρθρο που πρέπει να αποθηκεύσεις και να εντάξεις αυτά τα τρόφιμα στην διατροφή σου.

Ο έλεγχος του στρες με τις τροφές που τρώμε μπορεί να βοηθήσει την μειώσω των αυξημένων επίπεδων της ορμόνης κορτιζόλης, η οποία διαφορετικά μπορεί να οδηγήσει σε υψηλό σάκχαρο στο αίμα, αυξημένη όρεξη και αύξηση βάρους, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων.

Οι υδατάνθρακες μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της παραγωγής σεροτονίνης στον εγκέφαλο, η οποία είναι το κλειδί για την επιρροή της διάθεσής μας. Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής που είναι υπεύθυνος για την ευτυχία και την ευημερία!


Η σεροτονίνη έχει ηρεμιστικό αποτέλεσμα και επίσης προάγει τον ύπνο και τη χαλάρωση. Στην πραγματικότητα, τα χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης του εγκεφάλου, σύμφωνα με έρευνα, μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένη ευπάθεια στο ψυχοκοινωνικό στρες.

Η τρυπτοφάνη είναι ένα αμινοξύ που είναι απαραίτητο για την παραγωγή σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες συμπεριλαμβανομένων των δημητριακών ολικής αλέσεως και των λαχανικών μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης επειδή καθιστούν την τρυπτοφάνη πιο διαθέσιμη στον εγκέφαλο.

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:
Προϊόντα

Moov Now
57,90€ – Εξαντλημένο –

Ποιοί είμαστε

Γεώργιος Γλούμης

MSc. Physical Therapist / Personal Trainer

Συνεργάτες

Κάτια Αννούση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταία άρθρα

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.