ΑΕΙΜΑΧΟΝ

Τι είναι το ΑΕΙΜΑΧΟΝ;

Το ΑΕΙΜΑΧΟΝ είναι μια σύγχρονη Ελληνική πολεμική τέχνη που περιλαμβάνει  τα  περισσότερα στυλ μάχης όπως Πυγμαχία , Λακτίσματα ,Πυξ Λαξ ( Kick Boxing) ρίψεις ( throws) , μάχη εδάφους ( grappling) Brazilian Jiu Jitsu, ΜΜΑ ,Street fight self defense, κλπ. Η θεωρία του ΑΕΙΜΑΧΟΝ βασίζεται στην αρχαία Ελληνική γραμματεία και είναι προσαρμοσμένη στις σύγχρονες κοινωνικές απαιτήσεις.

Γιατί να κάνει κάποιος ΑΕΙΜΑΧΟΝ ;

Το ΑΕΙΜΑΧΟΝ είναι τρόπος ζωής και όσοι ασχολούνται με αυτό αντιλαμβάνονται πως αποκομίζουν  πολλαπλά οφέλη,εκτός του υψηλού επιπέδου τεχνικής κατάρτισης και αυτοάμυνας ,περιλαμβάνει άριστη εκγύμναση για φυσική κατάσταση ,ενδυνάμωση , όξυνση των αισθήσεων για άμεση και αποτελεσματική αντίδραση όταν αυτό χρειαστεί, ενίσχυση πνευματικής διαύγειας , ορθή συμπεριφορά κλπ.. Υπάρχει όμως και οικονομικό όφελος, εφ΄όσον για να  αποκτήσει κάποιος  τις γνώσεις που ωφελείται από το ΑΕΙΜΑΧΟΝ  θα πρέπει να γραφτεί σε πολλές διαφορετικές σχολές, δηλαδή να πληρώνει πολλές συνδρομές..

Μπορούν όλοι να κάνουν ΑΕΙΜΑΧΟΝ και πόσο δύσκολο είναι;

Μπορούν να ασχοληθούν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας σωματότυπου η φυσικής κατάστασης, είτε αρχάριοι είτε έμπειροι αθλητές .. Ο Βαθμός δυσκολίας εξαρτάται από το εάν ο αθλούμενος επιθυμεί να φθάσει σε υψηλά επίπεδα τεχνικής  η όχι. Στις σύγχρονες πολεμικές τέχνες υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αθλούμενων.. κάποιοι ασκούνται σε επίπεδο πρωταθλητισμού επειδή συμμετέχουν σε αγώνες (ΑΕΙΜΑΧΟΝ, Kickboxing, MMA, boxing, BJJ,) υπάρχουν όμως και εκείνοι, που απλώς θέλουν να έχουν ένα ικανοποιητικό στα μέτρα τους επίπεδο γνώσεων αυτοάμυνας.

Μπορούν να κάνουν και παιδιά ; και από ποιά ηλικία;

Οχι μόνο μπορούν αλλά πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν  ΑΕΙΜΑΧΟΝ , καθώς οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα είναι υποδεέστερη σε σχέση με την αξία της ανθρώπινης ζωής.. τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν αυτοάμυνα , να μην  γίνονται θύματα κακής αντιμετώπισης από επιθετικούς ανθρώπους..ΟΥΤΕ όμως και θύτες . Οι δάσκαλοι του ΑΕΙΜΑΧΟΝ Δίνουμε έμφαση στην αποφυγή και αντιμετώπιση ενδοσχολικής και εξωσχολικής βίας ( Antibullying system) και βοηθούμε τα παιδιά να αντιληφθούν αξίες όπως : σωστή συμπεριφορά, σεβασμό , ευγένεια , πειθαρχεία,  έτσι ώστε και αυτά με την σειρά τους  μεγαλώνωντας θα γαλουχήσουν τις επόμενες γενεές  στοχεύοντας σε μια καλύτερη ποιοτικά κοινωνία. Εγγραφες παιδιών γίνονται από 4 ετών.


Εχει επικρατήσει η άποψη οτι οι Πολεμικές τέχνες οδηγούν σε επιθετικότητα , ποιά είναι η γνώμη σας;

Είναι μια εντελώς λανθασμένη άποψη η οποία συντηρείται από ανθρώπους που έχουν άγνοια. Eκείνοι που εκφράζουν επιθετικότητα συνήθως δεν  γνωρίζουν  πολεμικές τέχνες. Πολ. τέχνη δεν σημαίνει να αγωνίζεσαι μονάχα απέναντι σε εχθρικούς ανθρώπους, αλλά και ενάντια στα δικά σου αρνητικά συναισθήματα , αλλιώς δεν είναι τέχνη αλλά σκέτο κλωτσομπούνι ! Η επιθετικότητα γενικά, είναι κάτι που πηγάζει από διάφορους παράγοντες όπως ο φόβος, ο θυμός από διάφορες αιτίες , η ανασφάλεια που δεν μας αφήνει να διαχειριστούμε σκέψεις και πράξεις  κ.ο.κ  Μέσα από την φιλοσοφία του ΑΕΙΜΑΧΟΝ και την συνεχή εξάσκηση, ο αθλούμενος καλείται να αντιμετωπίσει τους παραπάνω αρνητικούς παράγοντες και να τους υπερνικήσει.. Σαφώς υπάρχουν επιθετικοί άνθρωποι που κάνουν μαχητικά σπορ για να ΄”δερνουν”, αυτό όμως δεν είναι πολεμική τέχνη..

Υπάρχουν στο ΑΕΙΜΑΧΟΝ βαθμίδες εξέλιξης του αθλητού;

Ναι, από την άσπρη ζώνη εώς την μαύρη υπάρχουν 9 έγχρωμες  ζώνες, Η μαύρη ζώνη είναι το πρώτο επίπεδο (dan). Υπάρχουν  12 επίπεδα που συμβολίζουν τους άθλους του Ηρακλή.

Διοργανώνετε αγώνες ΑΕΙΜΑΧΟΝ;

Ναι, γίνονται αγώνες ΑΕΙΜΑΧΟΝ 3 φορές τον χρόνο παίδων , εφήβων-νεανίδων και φυσικά ενηλίκων.

Μετέχετε και σε άλλες διοργανώσεις αγώνων εκτός του ΑΕΙΜΑΧΟΝ;

Ναι , συμμετείχαμε αρκετές φορές σε αγώνες MMA, Jiu Jitsu,  Kick Boxing, Sanda, και Boxing και μάλιστα με πρωτιές που κατακτούν δάσκαλοι & αθλητές του ΑΕΙΜΑΧΟΝ όπως ο  Σταμάτης Μωρούλης που είναι κορυφαίος μαχητής  στα ΜΜΑ, Kick Boxing & Boxing , ο Μάριος Μάρκογλου με χρυσές διακρίσεις στο BJJ,  Γ. Σαββέρας στο Sanda & MMA, K. Μαυρομμάτης στο Sanda , kick Boxing & MMA, Γ. Δεσποτόπουλος στο BJJ, Σπύρος Μαυρωνάς στο BJJ .. κ.α

Που μπορούμε να σας βρούμε;

Στην Γλυφάδα, στην  οδό Αριστείδου 27 ( Γιώργος και Mανώλης Μαυρωνάς)
Στην Νέα Ιωνία  Glory Club – Ιφιγενείας 63 ( Γ. μαυρωνάς)
Στους Αγ. Αναργύρους – Victory Camp,  Κρυστάλλη 42 ( Σταμάτης Μωρούλης)

Οσωνούπω και σε μερικά ακόμη σημεία για τα οποία θα ενημερώσω όσους ενδιαφέρονται.

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:
Προϊόντα

Moov Now
57,90€ – Εξαντλημένο –

Ποιοί είμαστε

Γεώργιος Γλούμης

MSc. Physical Therapist / Personal Trainer

Συνεργάτες

Κάτια Αννούση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταία άρθρα

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.