Η ταυρίνη είναι ένα σύνθετο , παρόμοιο με αμινοξύ και αποτελεί συστατικό των χολικων οξέων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την καλύτερη απορρόφηση των λιπαρών και των λιποδιαλυτων βιταμινών.
Bοηθά:
- στην ρύθμιση του καρδιακού ρυθμού
- τη διατήρηση της σταθερότητας των κυτταρικών μεμβρανών
- την παρεμπόδιση της υπερδραστηριότητας των εγκεφαλικών κυττάρων.
Πηγές
Υπάρχει κυρίως στο κρέας και τα ψάρια . Το ανθρώπινο σώμα είναι σε θέση να συνθέσει ταυρίνη από κυστείνη – ένα άλλο αμινοξύ, κάτι που δεν ισχύει για τα νήπια.
Ποιοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποια έλλειψη;
Oι περισσότεροι άνθρωποι , συμπεριλαμβανομένων των χορτοφάγων που δεν καταναλώνουν ούτε αβγά , ούτε γάλα , δεν χρειάζονται συμπλήρωματα ταυρινης. Από την άλλη , τα νήπια που την χρειάζονται , την παραλαμβάνουν από το μητρικό ή το τυποποιημένο γάλα. Τέλος , σύμφωνα με αναφορές , οι διαβητικοί έχουν χαμηλότερα επίπεδα ταυρίνης στο αίματους, συγκριτικά με τους υπόλοιπους ανθρώπους .
Συνήθης δοσολογια :
Για τη θεραπεία διαφόρων καταστάσεων , οι γιατροί συνήθως συστήνουν 1.5 γρ έως 6 γρ την ημέρα