Υγιεινές συνήθειες για την απώλεια βάρους

Μερικές αρχές για την απώλεια βάρους:

Όταν σκοπός είναι η απώλεια βάρους, καλό θα ήταν να μην παραλείπεται το πρωινό γεύμα γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο αίσθημα πείνας για το επόμενο γεύμα και να καταναλώσουμε δυσανάλογη ποσότητα φαγητού.

Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο το πρωινό αν κάποιος δεν πεινάει ή δεν έχει όρεξη και ούτε είναι η κατανάλωση πρωινού είναι η μοναδική λύση για την απώλεια βάρους.

Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι σημαντική για να αποφεύγεται η σύγχυση του αισθήματος πείνας με της δίψας, αλλά και για να βοηθείται ο μεταβολισμός με καλύτερες καύσεις.

Καλό θα ήταν να μην καταναλώνουμε κάποιο γεύμα 3 ώρες πριν την κατάκλιση ώστε να αφήνουμε το σώμα μας να ξεκουράζεται καθ’ όλη την διάρκεια του ύπνου.


Η καλή ποιότητα υπνου είναι σημαντική στην προσπάθεια απώλειας βάρους, καθώς η έλλειψη του θα μας οδηγήσει σε πιο ανθυγιεινές επιλογές μέσα στη μέρα για αναπλήρωση ενέργειας.

Η παροιμία που λέει: «το πρωί τρώγε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας, και το βράδυ σαν ζητιάνος», είναι ένα πρότυπο που σύμφωνα με έρευνες θα πρέπει να ακολουθούμε. Δηλαδή, αυτό σημαίνει ότι η μεγαλύτερη ποσότητα της τροφής μας πρέπει να είναι νωρίς μέσα στη μέρα και όσο προχωράμε προς το βράδυ, η κατανάλωση τροφής να μειώνεται. Αυτό ακολουθεί τον κιρκαδιο ρυθμό μας, δηλαδή το βιολογικό μας ρολοι.

Η άσκηση είμαι φάρμακο! Σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου οργανισμού Υγείας θα πρέπει όλοι να κάνουμε 150’ την εβδομάδα μέτριας έντασης αερόβια άσκηση και 2-3 ώρες την εβδομάδα ασκήσεις αντιστάσεων (λάστιχα, trx, βάρη)

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:
Προϊόντα

Moov Now
57,90€ – Εξαντλημένο –

Ποιοί είμαστε

Γεώργιος Γλούμης

MSc. Physical Therapist / Personal Trainer

Συνεργάτες

Κάτια Αννούση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταία άρθρα

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.