Πρόσληψη μακροθρεπτικών συστατικών για απώλεια βάρους

Στην πραγματικότητα, μπορουμε να χάσουμε βάρος σε οποιαδήποτε δίαιτα αρκεί να παραμείνουμε σε σταθερό έλλειμμα θερμίδων. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των θερμίδων που καταναλωνουμε κάθε μέρα είναι χαμηλότερος από τη συνολική ημερήσια δαπάνη ενέργειας (TDEE). Ωστοσο, η ποιότητα των επιλογών μας μπορεί να επηρεάσει έντονα τη σύνθεση του σώματος – πόσο σωματικό λίπος και μυϊκή μάζα χάνουμε ή διατηρουμε στη διαδικασία. Επίσης, επηρεάζεται άμεσα και η ψυχολογία μας από την τροφή.


Οι θερμίδες οργανώνονται σε ομάδες θρεπτικών συστατικών: πρωτεΐνες, λίπη και υδατάνθρακες. Κάθε ένα από αυτά παρέχει διαφορετικά οφέλη για την υγεία και διαφορετική ποσότητα θερμίδων (πρωτεΐνη = 4 θερμίδες/ γραμμάριο, υδατάνθρακες = 4 θερμίδες/γραμμάριο, λίπος = 9 θερμίδες/ γραμμάριο). Η μέτρηση μακροθρεπτικων μπορεί να βοηθήσει την απώλεια βάρους και μια καλή αναλογία μακροθρεπτικών συστατικών ενδεχομένως να βοηθήσει στον έλεγχο της όρεξης, την υποστηριξη των επίπεδων ενέργειας, την απώλεια περισσότερου σωματικου λίπους και την προστασια της άλιπης μάζας ενώ βρισκομαστε σε έλλειμμα θερμίδων. Δηλαδή, μπορουμε δυνητικά να χάσουμε περισσότερο λίπος, να χτίσουμε μυς και να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα συνολικά με μια διατροφή σε σύγκριση με τον έλεγχο των θερμίδων μόνο.

Ποία είναι η καλύτερη αναλογία μακροθρεπτικών για απώλεια λίπους;

Κάθε μακροθρεπτικό χρησιμοποιείται διαφορετικά από το σώμα και η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το καθένα υποστηρίζει τις καθημερινές ανάγκες υγείας και φυσικής κατάστασης είναι το κλειδί:

  • Οι υδατάνθρακες είναι η προτιμώμενη πηγή γρήγορης ενέργειας και οι υπερβολικοί υδατάνθρακες μπορούν να αποθηκευτούν στους μυς για καύσιμο ή ως σωματικό λίπος.
  • Το λίπος είναι η πηγή μακροπρόθεσμης ενέργειας, που χρησιμοποιείται ως άμεσο καύσιμο ή αποθηκεύεται ως σωματικό λίπος.
  • Η πρωτεΐνη είναι το μακροθρεπτικό δόμησης, που χρησιμοποιείται για την συντήρηση της πλειονότητας των κυττάρων σε όλο το σώμα, ορμόνες, dna, κλπ.
Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:
Προϊόντα

Moov Now
57,90€ – Εξαντλημένο –

Ποιοί είμαστε

Γεώργιος Γλούμης

MSc. Physical Therapist / Personal Trainer

Συνεργάτες

Κάτια Αννούση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταία άρθρα

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.