Τί προσφέρουν τα συμπληρώματα βιταμινών & μετάλλων;

Τι προσφέρουν?

Σημαντικό αριθμό απαραίτητων και μη απαραίτητων θρεπτικών στοιχείων. Θρεπτικα μικροστοιχεία που θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα πολυβιταμινούχο είναι η βιταμίνη Α, το σύμπλεγμα των βιταμινών Β, φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, βιταμίνη D και Ε, καθώς και τα μέταλλα ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρος, ιώδιο, σελήνιο, χαλκός, μαγγάνιο. Το κάλιο αποτελεί ασυνήθιστη περίπτωση, καθώς οι επαρκείς ποσότητες σε αυτό απαγορεύεται, διά νόμου, να πωλούνται σε μη συνταγογραφούμενα σκευάσματα.

Τι γίνεται με τα συμπληρώματα τύπου «ένα την μέρα» ;

Αποτελούνται κυρίως από βιταμίνες της ομάδας Β, μαζί με βιταμίνη Α και D είτε σε χαμηλή είτε σε αυξημένη δραστικότητα, ανάλογα με το συμπλήρωμα.

Επίσης, σε γενικές γραμμές δεν προσφέρουν επαρκείς ποσότητες διαφόρων θρεπτικών συστατικών που μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα που καταναλώνουν κάποια διατροφή δυτικού τυπου, όπως βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, βιταμίνη C.


Τι γίνεται με τις αντιδράσεις μεταξύ των ίδιων των θρεπτικών συστατικών?

Μερικά από αυτά ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την απορρόφηση , αλλά κάτι ανάλογο συμβαίνει και όταν λαμβάνονται μέσα από τις τροφές. Το ίδιο το σώμα είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αντιμετωπίζει αυτόν τον ανταγωνισμό, επομένως όταν τα συμπληρώματα λαμβάνονται σε πολλές δόσεις κατά τη διάρκεια της μέρας δε θα υπάρξει απολύτως κανένα πρόβλημα.

Τι γίνεται με εκείνα που μασάμε?

Δυστυχώς τα συμπληρώματα δεν έχουν ιδιαίτερα καλή γεύση. Για να γίνουν λοιπόν πιο εύγευστα εκείνα που είναι σε μορφή τσίχλας και λαμβάνονται κυρίως από παιδιά, θα πρέπει να προστεθεί κάποια γλυκαντική ουσία. Η ξυλιτόλη είναι ένα φυσικό σάκχαρο που σπάνια χρησιμοποιείται καθώς είναι σχετικά ακριβή, ωστόσο αποτελεί ιδανική επιλογή καθώς δεν προκαλεί πρόβληματα στα δόντια.

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:
Προϊόντα

Moov Now
57,90€ – Εξαντλημένο –

Ποιοί είμαστε

Γεώργιος Γλούμης

MSc. Physical Therapist / Personal Trainer

Συνεργάτες

Κάτια Αννούση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταία άρθρα

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.