Ενισχυτές του ανοσοποιητικού συστήματος

Η διατροφή μπορει να βοηθήσει να διατηρήσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα ισχυρό.

Εάν ψάχνετε τρόπους για την πρόληψη του χειμερινού κρυολογήματος και της γρίπης, το πρώτο σας βήμα πρέπει να είναι μια επίσκεψη στο τοπικό μανάβικο σας. Προγραμματίστε τα γεύματά σας με τα παρακάτω τρόφιμα :

1. Εσπεριδοειδή

Οι περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στη βιταμίνη C αφού έχουν κρυώσει. Αυτό συμβαίνει επειδή βοηθά στην ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη C θεωρείται ότι αυξάνει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων. Αυτά είναι τα κλειδιά για την καταπολέμηση των λοιμώξεων.

Τα δημοφιλή εσπεριδοειδή περιλαμβάνουν:

  • Grape fruit
  • πορτοκάλια
  • μανταρίνια
  • λεμόνια
  • λάιμ
  • κλημεντίνες

Επειδή το σώμα δεν παράγει και δεν αποθηκεύει την βιταμίνη C, χρειαζομαστε καθημερινή πρόσληψη βιταμίνης C για συνεχή υγεία. Σχεδόν όλα τα εσπεριδοειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.


2. Κόκκινες πιπεριές

Εάν πιστεύετε ότι τα εσπεριδοειδή έχουν την περισσότερη βιταμίνη C από οποιοδήποτε φρούτο ή λαχανικό, ξανασκεφτείτε το. Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν διπλάσια βιταμίνη C από τα εσπεριδοειδή. Είναι επίσης μια πλούσια πηγή βήτα καροτίνης. Εκτός από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος, η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση υγιούς δέρματος. Η βήτα καροτίνη βοηθά στη διατήρηση της υγείας των ματιών και του δέρματος.

3. Μπρόκολο

υπερφορτίζεται με βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει βιταμίνες A, C και E, καθώς και πολλά άλλα αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά που μπορείτε να βάλετε στο τραπέζι σας. Το κλειδί για να διατηρείται άθικτη η δύναμή του είναι να το μαγειρεύετε όσο το δυνατόν λιγότερο στον ατμό ή καλύτερα ακόμα, καθόλου. Γιατί η βιταμίνη Που περιέχει οξειδώνεται πολύ εύκολα.

4. Σκόρδο

Οι πρώτοι πολιτισμοί αναγνώρισαν την αξία του στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και να επιβραδύνει τη σκλήρυνση των αρτηριών. Οι ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού σκόρδου φαίνεται να προέρχονται από μεγάλη συγκέντρωση ενώσεων που περιέχουν θείο, όπως η αλικινη.

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:
Προϊόντα

Moov Now
57,90€ – Εξαντλημένο –

Ποιοί είμαστε

Γεώργιος Γλούμης

MSc. Physical Therapist / Personal Trainer

Συνεργάτες

Κάτια Αννούση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταία άρθρα

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.