Το παρεξηγημένο σκόρδο!

Το σκόρδο έχει χρησιμοποιηθεί από τα αρχαία χρόνια ως μπαχαρικό στην μαγειρική και ως θεραπευτικό βότανο. Καλλιεργείται στη Μέση Ανατολή εδώ και πάνω από 5.000 χρόνια και αποτελεί σημαντικό μέρος της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής.

Ο Ιπποκράτης, ο Γαληνός και ο Διοσκουρίδης, ολοι αναφέρουν την χρήση του σκόρδου για πολλές καταστάσεις που περιλαμβάνουν παράσιτα , προβλήματα αναπνευστικού , φτωχης πέψης και πεσμένης ενέργειας.

ΕΝΕΡΓΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ :

Το θειώδες συστατικό αλλικίνη, που παράγεται με την σύνθλιψη ή το μάσημα του φρέσκου σκόρδου, με τη σειρά του παράγει άλλα προϊόντα θείου : ajoene, allyl sulfides, vinyldithiins.


  • Υποστηρίζει το καρδιαγγειακό σύστημα
  • Μειώνει ελαφρά την χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια στο αίμα
  • Είναι ήπιο αντί υπερτασικό
  • Έχει αντιοξειδωτική δράση
  • Αντιβακτηριακή, αντιική και αντιμυκητιακή δράση
  • Μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο στον οισοφάγο , το στομάχι και το κόλον

 

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ :

Εξαιτίας των αντιθρομβωτικών ιδιοτήτων, άτομα που παίρνουν αντιπηκτικά φάρμακα θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρο τους πριν το χρησιμοποιήσουν εντατικά.

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:
Προϊόντα

Moov Now
57,90€ – Εξαντλημένο –

Ποιοί είμαστε

Γεώργιος Γλούμης

MSc. Physical Therapist / Personal Trainer

Συνεργάτες

Κάτια Αννούση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταία άρθρα

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.