Πού μπορεί να οφείλονται ορισμένα “ανεξήγητα” συμπτώματα;

Για να βεβαιωθούμε ότι ο τρόπος ζωής μας είναι όσο το δυνατόν περισσότερο υγιεινός, πρέπει να κοιτάξουμε ολιστικά το πώς ζουμε.

🥑Η διατροφή, η άσκηση, ο ύπνος και το στρες είναι καίρια ζητήματα που πρέπει να διερευνήσουμε.

⁉️Ωστόσο, έχετε αναρωτηθεί ποτέ για «κρυμμένες» βλαβερές ουσίες για το σώμα σας?

🛢Για παράδειγμα, η BPA και οι φθαλικές ενώσεις εμφανίζονται σε πλαστικά, κονσέρβες, καλλυντικά, ακόμη και αποδείξεις πιστωτικών καρτών.
Είναι διαταράκτες ορμονών καθώς παρεμβαίνουν στη φυσιολογική χρήση ορμονών από το σώμα. Οχι μόνο στα οιστρογόνα και την τεστοστερόνη, αλλά και στην παραγωγή θυρεοειδούς και επινεφριδικών ορμονών.
👉Μπορούν να προκαλέσουν χαμηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων στα αγόρια, ενώ μπορεί να διαταράξουν σοβαρά τη ρύθμιση των ορμονών στα κορίτσια και ακόμη και να προκαλέσουν πρώιμη εμμηνόπαυση.


🐟Ο μεθυλυδράργυρος είναι η κυρίαρχη μορφή του υδραργύρου στα ψάρια και είναι ιδιαίτερα τοξική για το αναπτυσσόμενο νευρικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου.

🙌Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) έχει θεσπίσει όρια ανεκτών εβδομαδιαίων προσλήψεων (TWIs) ή ‘ασφαλή επίπεδα’, αποσκοπώντας στην προστασία των καταναλωτών από τις δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία που δημιουργεί η πιθανή παρουσία των κύριων μορφών του υδραργύρου που απαντώνται στα τρόφιμα, δηλαδή μεθυλυδράργυρος και ανόργανος υδράργυρος. Αν καταναλώνετε ψάρια, προσοχή στον τόπο αλιείας τους.

💉Η χρήση αντιβιοτικών στα ζώα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης ανθεκτικών σε φάρμακα βακτηρίων στον άνθρωπο, είτε με άμεση μόλυνση είτε με τη μεταφορά “γονιδίων ανθεκτικότητας από τη κτηνοτροφια σε παθογόνα του ανθρώπου”.

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:
Προϊόντα

Moov Now
57,90€ – Εξαντλημένο –

Ποιοί είμαστε

Γεώργιος Γλούμης

MSc. Physical Therapist / Personal Trainer

Συνεργάτες

Κάτια Αννούση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταία άρθρα

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.