Πώς μειώνεται η χοληστερόλη με φυσικούς τρόπους χωρίς αγωγή?

Σημαντικό είναι να αυξηθεί η συνολική προσληψη φυτικών ινών που δεσμεύουν την χοληστερόλη και την απεκκρινουν από τον οργανισμο.
❗️Θυμίζω ότι κατά μέσο όρο χρειαζομαστε 30γρ φυτικών ινών ανα ημέρα.

👉Άρα τι κάνουμε? Αυξάνουμε τα φρούτα ενώ αποφεύγουμε τους χυμούς, βάζουμε λαχανικά στην διατροφή μας και προσθέτουμε προϊόντα ολικής αλέσεως.

🤞🏻Εχουμε δυο είδη φυτικών ινών, τις αδιαλυτες και τις διαλυτες. Στην προκειμένη επιλέγουμε τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε διαλυτές φυτικές ίνες που βοηθούν στην αποφυγή της απορρόφησης της χοληστερόλης από τον πεπτικό σωλήνα. Αυτά τα τρόφιμα περιλαμβάνουν:


🍚Δημητριακά ολικής αλέσεως όπως πλιγούρι βρώμης και πίτουρο βρώμης.

🍏Φρούτα όπως μήλα, μπανάνες, πορτοκάλια, αχλάδια και δαμάσκηνα

🌱Όσπρια όπως φασόλια, φακές, μπιζέλια, μαυρομάτικα.

🥑Επισης, πρέπει να επιλεξουμε πιο υγιεινα λίπη! Θα πρέπει να περιορίσουμε τόσο το συνολικό όσο και το κορεσμένο λίπος. Όχι περισσότερο από 25 έως 35% των ημερήσιων θερμίδων μας θα πρέπει να προέρχονται από διαιτητικά λίπη και λιγότερο από 7% των ημερήσιων θερμίδων σας θα πρέπει να προέρχονται από κορεσμένα λίπη.

🙌Αυξάνουμε την καταναλωση σε ω-3 λιπαρά οξέα. Αυτά τα οξέα δεν θα μειώσουν το επίπεδο LDL, αλλά μπορεί να βοηθήσουν στην αύξηση του επιπέδου HDL. Μπορεί επίσης να προστατεύσουν την καρδιά μας από θρόμβους αίματος και φλεγμονή και να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.
Ω3 θα βρούμε στον λιναροσπορο.

🤾Να σημειώσω ότι σημαντικό ρολο παίζει και η άσκηση στην μείωση της χοληστερόλης. Οπωσδήποτε αερόβια άσκηση!!!

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:
Προϊόντα

Moov Now
57,90€ – Εξαντλημένο –

Ποιοί είμαστε

Γεώργιος Γλούμης

MSc. Physical Therapist / Personal Trainer

Συνεργάτες

Κάτια Αννούση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταία άρθρα

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.