Ολική χορτοφαγία & Βιγκανισμός

Όλο και πιο συχνά ακούμε για τον βιγκανισμο και τα οφέλη του. Είτε σε ηθικό επίπεδο, περιβαλλοντικό είτε σε επίπεδο υγείας. Δεν είναι μια μόδα αλλά είναι κάτι που ήρθε για να μείνει και να αλλάξει τον κόσμο.

Τι θα γίνει αν ο κόσμος στραφεί σε μια πιο χορτοφαγική διατροφή?

Ακόμα και όχι εντελώς απαλλαγμένη από ζωικά, αλλά με αισθητά μειωμένη κατανάλωση αυτών. Εκατομμύρια ζώα θα σωθούν από τον θάνατο. Μια plant based/vegan διατροφη θα μείωνε τις εκπομπές αερίων κατά 28%, μιας και οι περισσότερες προκύπτουν από την εκτροφή των ζώων. Είναι αδιαμφισβήτητα τα οφελη μιας χορτοφαγικης διατροφής στην υγεία του άνθρωπου.
Η νούμερο 1 αιτία θανάτου παγκοσμίως είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα, που μπορούν να βελτιωθούν και να αντιστραφούν με την μειωμένη καταναλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων.


Στο περιοδικό Journal of Clinical Nutrition επισημαίνεται ότι η διατροφή ενός κρεατοφάγου απαιτεί 17 φορές περισσότερη γη, 14 φορές περισσότερο νερό και 10 φορές περισσότερη ενέργεια από έναν χορτοφάγο. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι χρησιμοποιούμε μεγάλο ποσοστό – 68%- της παγκόσμιας γεωργικής γης για τη διατροφή των ζώων. Ο καθηγητής ιατρικής του Χάρβαρντ Walt Willett πιστεύει ότι θα μπορούσαμε να εξαλείψουμε την πείνα στον κόσμο σήμερα με περίπου 40 εκατομμύρια τόνους τροφής – ωστόσο 760 εκατομμύρια τόνοι τροφοδοτούνται σε ζώα εκτροφής κάθε χρόνο.

Με τον παγκόσμιο πληθυσμό να αυξάνεται από 7,5 δισεκατομμύρια σε 10,5 δισεκατομμύρια έως το 2050, η πίεση στους πόρους θα αυξηθεί. Η μετάβαση σε έναν πιο χορτοφαγικό τρόπο διατροφής, θα κάνει εμάς πιο υγιείς, θα αποτρέψει τον θάνατο εκατομμυρίων ζώων και θα σώσει τον πλανήτη για τις επόμενες γενεές. Είναι σημαντικό να βλεπουμε μπροστά και να μην είμαστε κοντόφθαλμοι. Πρέπει να μας νοιάζει τι θα κληροδοτήσουμε στις μελλοντικές γενεές. Να θυμάστε ότι η συνεισφορά του καθενός είναι σημαντική. Ας μη σκεφτόμαστε «εγώ θα αλλάξω τον πλανήτη» ;

Ναι, ΕΣΥ. Κι ΕΓΩ. Και ο διπλανός μας.

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ!!!

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:
Προϊόντα

Moov Now
57,90€ – Εξαντλημένο –

Ποιοί είμαστε

Γεώργιος Γλούμης

MSc. Physical Therapist / Personal Trainer

Συνεργάτες

Κάτια Αννούση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταία άρθρα

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.