Ποιό είναι το ιδανικό μου βάρος;

Εχεις σκεφτεί ποτέ ποιο είναι το ιδανικό σου βάρος?

Θα έλεγα ότι ιδανικό βάρος για τον καθένα είναι αυτό που μπορεί να διατηρήσει μακροπρόθεσμα χωρίς να στερείται και όντας υγιής αναφορικά με τις εξετάσεις αίματος.

Το βάρος κυμαίνεται ανάλογα με το μέγεθος του σώματος, επομένως δεν υπάρχει «ιδανικό» σωματικό βάρος για όλους τους ανθρώπους.

Μέρος του σωματικού βάρους είναι το σωματικό λίπος. Η διατήρηση του σωματικού λίπους σε υγιές επίπεδο βοηθά στη μείωση του κινδύνου ασθένειας, καθώς τα υψηλά επίπεδα σωματικού λίπους συνδέονται με χρόνια φλεγμονή χαμηλού βαθμού.

Αυτός ο τύπος φλεγμονής σχετίζεται με διαβήτη τύπου 2, καρδιακές παθήσεις, νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλα.


Ωστόσο, το να έχεις πολύ χαμηλά επίπεδα σωματικού λίπους μπορεί επίσης να είναι επιβλαβές και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ασθένειας. Και να διακόψει την έμμηνο ρύση στις γυναίκες.

Μελέτες προτείνουν ότι οι γυναίκες ηλικίας 21-39 ετών με σωματικό βάρος στο «φυσιολογικό» εύρος πρέπει να έχουν ποσοστό σωματικού λίπους 21-32%, ενώ οι άνδρες της ίδιας ηλικίας πρέπει να έχουν ποσοστό σωματικού λίπους 8-20%.

Σημαντική παράμετρος υγείας είναι η περίμετρος της μέσης:

  • για τις γυναίκες <80cm
  • για τους άντρες <90cm

Ωστόσο, θεωρώ σημαντικό να επισημάνω πως ένας άνθρωπος υπέρβαρος που ασκείται συστηματικά είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΥΓΙΗΣ από κάποιον νορμοβαρή που κάνει καθιστική ζωή.

Άρα, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν όλες τις παραμέτρους για να καταλήξουμε για την υγεία μας.

Ας κάνουμε το καλύτερο για το ΕΥ ΖΗΝ

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:
Προϊόντα

Moov Now
57,90€ – Εξαντλημένο –

Ποιοί είμαστε

Γεώργιος Γλούμης

MSc. Physical Therapist / Personal Trainer

Συνεργάτες

Κάτια Αννούση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταία άρθρα

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.