Σωστή διατροφική νοοτροπία: Δεν είναι όλα ή τίποτα!

Η διατροφή δεν είναι όλα ή τίποτα! Ή θα τα κάνω όλα με υγιεινό τρόπο, ή θα τα κάνω όλα με ανθυγιεινό τρόπο.

Υπάρχουν και τα ενδιάμεσα χρώματα που κάπου εκεί βρισκεται το μέτρο! Αν έχουμε ανάγκη να ξεκουραστούμε απο την προπόνηση μας, φυσικα να το κάνουμε, άλλωστε τότε θα δούμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας! Δεν είναι απαραίτητο να τρωμε μόνο καρότα σαν σνακ επειδή έχουμε ελάχιστες θερμίδες, μπορούμε να απολαύσουμε και ένα μπισκότο με τον καφέ μας.


Αλλά δυστυχώς το βλέπω συχνά (και έτσι ήμουν κι εγώ παλιά, όποτε σας καταλαβαίνω) ότι αν φάμε ένα μπισκότο, θεωρούμε ότι χαλάσαμε την διατροφή μας και κάναμε κάτι πολύ κακό, οπότε ας φάμε όλο το κουτί!!! Το οποίο δεν έχει λογική και μετά μας πιάνουν τύψεις, μετά στέρηση και μετά πάλι υπερφαγια…

Επίσης, σημαντικό είναι να μαθουμε να αφήνουμε φαγητο στο πιατο μας! Δεν είναι απαραίτητο να το καταναλώσουμε όλο! Το ξέρω αυτό το σύνδρομο, είναι που μας το λέγανε από μικροί.. «πρέπει να το φας όλο, άλλα παιδιά δεν έχουν».

Το αρχικό στάδιο για να λύσουμε ένα πρόβλημα, είναι να το αναγνωρίσουμε. Στη συνέχεια να ζητήσουμε βοήθεια και μετά να το λύσουμε με επιμονή και υπομονή!

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:
Προϊόντα

Moov Now
57,90€ – Εξαντλημένο –

Ποιοί είμαστε

Γεώργιος Γλούμης

MSc. Physical Therapist / Personal Trainer

Συνεργάτες

Κάτια Αννούση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταία άρθρα

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.