Πού εστιάζουμε την προσοχή μας όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος;

Πού εστιάζουμε την προσοχή μας όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος;

Η απώλεια βαρους δεν είναι ΜΟΝΟ διατροφή!

Όταν είμαστε σε ένα προγραμμα απώλειας βάρους, δεν πρέπει να εστιάζουμε μόνο σε ένα πλάνο διατροφής. Σίγουρα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι και σημαντικό. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλοί άλλοι παράγοντες που θα επηρεάσουν την επίτευξη του στόχου μας.


  • Ο ύπνος: έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται <από 7 ώρες την μέρα, τείνουν να συσσωρεύουν περισσότερο λίπος στην κοιλιακή χώρα και να είναι πιο επιρρεπείς σε μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού.
  • Το στρες: οι ορμόνες που εκκρίνονται στο σώμα μας όταν βιώνουμε μεγάλο άγχος-στρες, πέραν του ότι είναι πολύ τοξικές, συχνά μπλοκάρουν την απώλεια βάρους.
  • Η άσκηση: συχνά λέμε ότι το 80% είναι η διατροφή και το 20% η άσκηση.

Όντως, τα ποσοστά είναι αρκετά κοντά στην πραγματικότητα. Η φυσική δραστηριότητα και η άσκηση θα αυξήσουν την μυική μάζα και κατά συνεπεια τον βασικό μεταβολισμό, με αποτέλεσμα να μπορούμε να καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες, άρα να τρώμε περισσότερο! Ένας υγιεινός τρόπος ζωής, χωρίς έντονο στρες, με άσκηση, επαρκή ύπνο και σωστή διατροφή, θα συντελέσει στο να φτάσουμε το στόχο μας! Η ευθύνη είναι του καθενός! Μην τα παρατάς!!

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:
Προϊόντα

Moov Now
57,90€ – Εξαντλημένο –

Ποιοί είμαστε

Γεώργιος Γλούμης

MSc. Physical Therapist / Personal Trainer

Συνεργάτες

Κάτια Αννούση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταία άρθρα

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.