Πως θα μειώσετε το λίπος της κοιλιάς;

Η βελτίωση της σωματικής σύστασης και η μείωση του κοιλιακού λίπους δεν είναι μια εύκολη διαδικασία. Το καλοκαίρι έφτασε και τα μπάνια στη θάλασσα ξεκίνησαν. Όλοι θέλετε να βγείτε στη παραλία και να φαίνεστε γυμνασμένοι και υγιείς, με επίπεδη κοιλιά. Ωστόσο οι πολλές ώρες εργασίες και οι οικογειανειακές υποχρεώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα, δεν σας επέτρεψαν να χάσετε τα παραπανίσια κιλά. Έτσι θα αναρωτιέστε αν υπάρχει χρόνος και ποιος είναι ο τρόπος να μειωθεί το “σωσίβιο” γύρω από τη μέση. Το παρόν άρθρο θα σας λύσει τα ερωτήματά σας.

Η βελτίωση της σωματικής σύστασης και η μείωση του κοιλιακού λίπους δεν είναι μια εύκολη διαδικασία. Χρειάζεται αποφασιστικότητα, κόπο και χρόνο. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να δείτε γρήγορα τις αλλαγές είναι τα εξής:

1. Μειώστε τη ζάχαρη και τα αναψυκτικά.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η εκτεταμένη χρήση ζάχαρης είναι ο νούμερο ένα παράγοντας συσσώρευσης λίπους στην κοιλιά.
Η ζάχαρη περιέχει απλά σάκχαρα, που είναι απαραίτητα στην καθημερινή μας διατροφή, ιδιαίτερα όταν χρειαζόμαστε άμεση τόνωση και ενέργεια. Tα απλά σάκχαρα έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν γρήγορα τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Επίσης, η γλυκόζη είναι η κατεξοχήν «τροφή» του εγκεφάλου και των μυών γλυκόζη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι θερμίδες από ζάχαρη, το μέλι και τα φρούτα δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 10% της ημερήσιας κατανάλωσης. Η περίσσεια ποσότητας ζάχαρης που μπαίνει στον οργανισμό σας, μεταβάλλεται σε λίπος. Και, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το λίπος αυτό τείνει να… Κατοικεί εδρεύει στην κοιλιά!

2. Ναι στις φυτικές ίνες, αλλά προσέξτε…

Η καθημερινή πρόσληψη φυτικών ινών είναι απαραίτητη, για μια ισορροπημένη διατροφή και σιλουέτα! Οι φυτικές ίνες συνδέονται από τους διατροφολόγους με την απώλεια βάρους. Ενδεικτικά, 20 έως 30 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα, υπόσχονται ότι μπορούν να κάνουν θαύματα. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι η καλύτερη πηγή φυτικών ινών –με το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το μαρούλι και το λάχανο να περιέχουν φυτοθεραπευτικά συστατικά που θα ισορροπήσουν τυχόν ορμονικές ανισορροπίες.Τα αποξηραμένα φρούτα ενδείκνυνται επίσης, αφού η περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες είναι μεγαλύτερη απ’ αυτή των φρέσκων. Ενδεικτικά, 100 γραμμάρια φρέσκα δαμάσκηνα περιέχουν 1,5 γραμμάρια φυτικών ινών, ενώ 100 γραμμάρια αποξηραμένων περιέχουν περισσότερα από 6 γραμμάρια φυτικές ίνες αντίστοιχα.
Ωστόσο, η απότομη αύξηση πρόσληψης φυτικών ινών, μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, ναυτία και κοιλιακούς πόνους, αφού το πεπτικό σύστημα είναι απροετοίμαστο! Με πολύ νερό και σταδιακή αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών, όμως, δεν αναμένεται να αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα. Επιπλέον, τα προβιοτικά που περιέχονται στα γιαούρτια, έχουν την ιδιότητα να ελαττώνουν το φούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς –εννοείται πως άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη εξαιρούνται.

3. Οι πρωτεΐνες είναι σύμμαχος.

Η κατανάλωση πρωτεϊνών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κοιλιακού λίπους. Κοτόπουλο, φιλέτο ή ψαρονέφρι -κομμάτια κρέατος άπαχα-, δηλαδή- έχει αποδειχτεί ότι είναι καλοί σύμμαχοι στον αγώνα σας να ξεφουσκώσετε το σωσίβιο της κοιλιάς. Αντίστοιχα, το αυγό, ως σούπερ πρωτεϊνική τροφή, διατηρεί τον οργανισμό χορτάτο και γεμάτο ενέργεια.

4. Άσκηση: Προπόνηση αντιστάσεων & αερόβια άσκηση

Για να μειώσετε το βάρος σας, είναι απαραίτητο να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες απ’ αυτές που καίτε. Αυτό επιτυγχάνεται αφενός με το να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων κι αφετέρου με το να κάψετε περισσότερες εντάσσοντας την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Τα καλά νέα είναι, ότι το λίπος της κοιλιάς χάνεται συνήθως πρώτο!
Η συστηματική αερόβια γυμναστική μεγάλης διάρκειας -από 20-30 λεπτά την ημέρα- και χαμηλής έντασης, θα αυξήσει τις καύσεις και θα μειώσει το λίπος. Το περπάτημα, η κολύμβηση, το ποδήλατο ή το τρέξιμο σε καθημερινή βάση θα κάνουν το λίπος σας και θα σας χαρίσουν υγεία και ευεξία.
Όμως μόνο η αερόβια άσκηση ή/και η διατροφή δεν αρκούν για να έχετε τα μέγιστα οφέλη τη μείωση του σωματικού λίπους. Είναι απαραίτητο να εντάξετε στις προπονήσεις σας, την προπόνηση αντίστασης. Δοκιμάστε να κάνετε απλές ασκήσεις (καθίσματα, push ups, έλξεις κ.α), μεγάλων μυϊκών ομάδων, 2-3 φορές/ εβδομάδα και τονώστε το μυϊκό σας σύστημα. Μη ξεχνάτε ότι η αύξηση της μυϊκής μάζας θα σας αυξήσει την ενεργειακή δαπάνη ηρεμίας και συνεπώς θα μειώσει το λίπος από τη κοιλιά.
Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:
Προϊόντα

Moov Now
57,90€ – Εξαντλημένο –

Ποιοί είμαστε

Γεώργιος Γλούμης

MSc. Physical Therapist / Personal Trainer

Συνεργάτες

Κάτια Αννούση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταία άρθρα

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.