Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών: Η κατάλληλη διατροφή

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι μια κατάσταση που προκαλεί ορμονικές ανισορροπίες και προβλήματα με το μεταβολισμό. Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) είναι μια συνήθης κατάσταση υγείας που αντιμετωπίζεται από μία στις 10 γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε άλλες σοβαρές προκλήσεις για την υγεία, όπως ο διαβήτης , καρδιαγγειακά προβλήματα, κατάθλιψη και αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ενδομητρίου. Δύο από τους βασικούς τρόπους με τους οποίους η διατροφή επηρεάζει το PCOS είναι η διαχείριση του βάρους και η παραγωγή ινσουλίνης.

Ωστόσο, η ινσουλίνη παίζει σημαντικό ρόλο στις PCOS, οπότε η διαχείριση των επιπέδων της ειναι σημαντική για τις γυναίκες για να διαχειριστούν την πάθηση. Πολλά άτομα με PCOS έχουν αντίσταση στην ινσουλίνη. Στην πραγματικότητα, περισσότερο από το 50% των ατόμων με PCOS αναπτύσσουν διαβήτη ή προ-διαβήτη πριν από την ηλικία των 40 ετών. Ο διαβήτης σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο με τον οποίο το σώμα επεξεργάζεται την ινσουλίνη.


Τι διατροφή να κάνω?

Διατροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη (GI) : Το σώμα αφομοιώνει τα τρόφιμα με χαμηλό GI πιο αργά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν προκαλούν αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης τόσο γρήγορα ή όσο άλλα τρόφιμα, όπως μερικοί υδατάνθρακες. Τα τρόφιμα σε δίαιτα χαμηλής GI περιλαμβάνουν δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους, φρούτα, αμυλώδη λαχανικά και άλλα μη επεξεργασμένα τρόφιμα χαμηλών υδατανθράκων.

Μια αντιφλεγμονώδης διατροφή: Τα αντιφλεγμονώδη τρόφιμα, όπως τα μούρα, τα φυλλώδη χόρτα και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, μπορεί να μειώσουν τα συμπτώματα που σχετίζονται με τη φλεγμονή, όπως η κόπωση .

Η δίαιτα DASH: μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των συμπτωμάτων του PCOS. Μια δίαιτα DASH είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά ολικής αλέσεως, καλά λιπαρά και μοιάζει αρκετά με την δικη μας μεσογειακή διατροφή.

Διακοπή επεξεργασμένων.

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:
Προϊόντα

Moov Now
57,90€ – Εξαντλημένο –

Ποιοί είμαστε

Γεώργιος Γλούμης

MSc. Physical Therapist / Personal Trainer

Συνεργάτες

Κάτια Αννούση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταία άρθρα

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.