Διεγερτικά τρόφιμα για την αντικατάσταση της καφεΐνης

Με τι τρόφιμα μπορώ να αντικαταστήσω την καφεΐνη και να μου δίνουν ενέργεια:


  • Η μαύρη σοκολάτα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο. Τα αντιοξειδωτικά στο κακάο έχει αποδειχθεί ότι έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η αύξηση της ροής του αίματος σε όλο το σώμα. Αυτό βοηθά στην παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο και τους μύες, γεγονός που βελτιώνει τη λειτουργία τους. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τη διάρκεια της άσκησης! Επιπλέον, η αύξηση της ροής του αίματος που παράγεται από αντιοξειδωτικά στο κακάο θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της ψυχικής κόπωσης και στη βελτίωση της διάθεσης. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει επίσης διεγερτικές ενώσεις, όπως η θεοβρωμίνη και η καφεΐνη, οι οποίες έχουν αποδειχθεί ότι ενισχύουν την ψυχική ενέργεια και τη διάθεση.
  • Το τσάι μεντας είναι διάσημο για τα οφέλη του στην υγεία. Έχει υψηλή συγκέντρωση ισχυρών αντιοξειδωτικών που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής. Ομοίως με τον καφέ, το τσαι μεντας περιέχει καφεΐνη, η οποία μπορεί να αυξήσει τα ενεργειακά σας επίπεδα. Ωστόσο, το πράσινο τσάι περιέχει επίσης μια ένωση που ονομάζεται L-theanine.
  • Η L-θεανίνη μπορεί να μετριάσει τις επιδράσεις της καφεΐνης, όπως το άγχος και τα νευρικά, και παράγει μια ομαλότερη ώθηση της ενέργειας.
  • Η ρόκα είναι πλούσια κάλιο, ένα μέταλλο και ένας ηλεκτρολύτης που είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία της καρδιάς και των νεύρων. Βοηθά επίσης τους μύες να συστέλλονται κανονικά. Το κάλιο βοηθά στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων του νατρίου και μπορεί να είναι ευεργετικό για άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση για αυτόν τον λόγο.
Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:
Προϊόντα

Moov Now
57,90€ – Εξαντλημένο –

Ποιοί είμαστε

Γεώργιος Γλούμης

MSc. Physical Therapist / Personal Trainer

Συνεργάτες

Κάτια Αννούση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταία άρθρα

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.