Συμπληρώματα για την υγεία του θυρεοειδούς

Τι πρέπει να προσέχω για να έχω καλή λειτουργία του θυρεοειδή αδένα:

Σελήνιο: Το σελήνιο, ένα μέταλλο που απαιτείται για την παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών, βοηθά στην προστασία του θυρεοειδούς από βλάβες που προκαλούνται από το οξειδωτικό στρες. Ο θυρεοειδής περιέχει υψηλές ποσότητες σεληνίου και μια ανεπάρκεια μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία του θυρεοειδούς.

Ιώδιο: Το ιώδιο είναι κρίσιμο για τη λειτουργία του θυρεοειδούς. Στην πραγματικότητα ο μόνος γνωστός ρόλος του ιωδίου είναι η υποστήριξη της παραγωγής θυρεοειδικών ορμονών. Η τριιωδοθυρονίνη (Τ3) και η θυροξίνη (Τ4) είναι ορμόνες του θυρεοειδούς που περιέχουν ιώδιο. Η ανεπάρκεια ιωδίου προκαλεί ασθένεια του θυρεοειδούς.


Ψευδάργυρος: Ο ψευδάργυρος απαιτείται για την παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών. Απαιτείται βέλτιστη συγκέντρωση ψευδαργύρου για υγιή επίπεδα T3, T4 και ορμόνης διέγερσης θυρεοειδούς (TSH).

Σίδηρος: ο θυρεοειδής χρειάζεται σίδηρο για να μετατρέψει την Τ4 σε Τ3, τη δραστική μορφή της θυρεοειδικής ορμόνης. Η έλλειψη σιδήρου σχετίζεται με τη δυσλειτουργία του θυρεοειδούς.

Βιταμίνη Β12: η ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 είναι συχνή σε άτομα με νόσο του Hashimoto. Η λήψη συμπλόκου B12 ή B μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της ανεπάρκειας, καθώς και στη διατήρηση των βέλτιστων επιπέδων B12.

Μαγνήσιο: Η ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης νόσου του Hashimoto και σχετίζεται με αυξημένα επίπεδα αντισωμάτων θυρεοειδούς. Η διόρθωση της ανεπάρκειας μαγνησίου μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα του Hashimoto.

Βιταμίνη C: Η έρευνα δείχνει ότι η λήψη συμπληρώματος βιταμίνης C μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των αντισωμάτων του θυρεοειδούς σε άτομα με νόσο του Hashimoto.

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Εκτύπωση
Διαβάστε επίσης:
Προϊόντα

Moov Now
57,90€ – Εξαντλημένο –

Ποιοί είμαστε

Γεώργιος Γλούμης

MSc. Physical Therapist / Personal Trainer

Συνεργάτες

Κάτια Αννούση

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τελευταία άρθρα

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε ” Περισσότερα ” για να δείτε λεπτομέρεις.